FbPixel
2024 április 20.
Magyarország

Változás, MATISZ éves szakmai konferencia

Változás, MATISZ éves szakmai konferencia

Sikeresen lezajlott a változás – hangzott el a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) éves szakmai konferenciáján. A rendezvény a járványhelyzet miatt ezúttal online térben zajlott. 

A 2020-as MATISZ konferencia fő témája a VÁLTOZÁS volt. A mindennapi életben, a gazdaságban, a cégek életében is nagy változást hozott a COVID helyzet. Az online rendezvényen az előadók a változás kezelésére, könnyítésére, a fejlesztésre és fejlődésre hoztak megoldásokat.

Paár Zoltán, a MATISZ elnöke a megnyitóbeszédében az együttműködés fontosságát, a szakma összetartását, valamint elismertségének növelését, a hatóságokkal történő jó kapcsolat kialakítását hangsúlyozta.

A megnyitó után a szakértő avatás következett. Paár Zoltán elnök megköszönte a szakértőink egész éves munkáját. Egyre nagyobb igény van a szakmaiság meghatározására mind a közbeszerzéseknél, mind a szolgáltatás nyújtásánál. A szakértővé a kreditrendszer alapján válhat valaki. Az egységes kreditrendszer szerint a szakértők az év folyamán elvégzett munkájuk alapján kapnak pontokat, és aki eléri a szakértői határt, az kerül avatásra. Ebben az évben 6 szakértőt „neveztek ki”: Simon Zsuzsanna, Szilágyi Katalin, Dormán József, Kerényi Zsolt, Pintér Zoltán és Ritz Tibor. 

Miért van szükség a márkaépítésre?

Azért, mert verseny van a szektorok, egyéni szereplők között, minden van és minden pótolható. Nem is a termékek, szolgáltatások versenyeznek, hanem az emberek idejével, figyelméért versenyzünk. Adhoc marketinggel nem lehet értéket teremteni. Nem a márkaépítés a drága, hanem a rossz marketing. A márka nem csak név és logó, nem ezzel kezdünk. A márkaépítés a befektetés egy nagyon fontos része.

Ma egy vállalat értékének nagy részét az immateriális értékek adják: munkatársak, know how, tehát a márkaérték a legmeghatározóbb  – hangsúlyozta a kérdésre válaszolva előadásában Kőszegi András, az OnBrands alapítója, márkatanácsadó.

COVID 19 - A fertőzés megelőzés modern eszközei, vegyszerei

A Tisztítás-technológiai szakmában a gyártók is komoly kihívások elé kerültek a változás lekövetésében. Szabó Ákos (Diversey Kft.) a fertőzés megelőzés modern eszközeiről tartott előadást az online konferencián.

COVID 19 innovációs megoldások a takarításban című előadásában Szabó Ákos elmondta: az új TASKI IntelliSpray technológia lehetővé teszi a padló- és egyéb felületek egyidejű gépi tisztítását és fertőtlenítését. Ez növeli a hatékonyságot és a higiéniát, emellett az integrált IntelliTrailnek köszönhetően garantált a teljes átláthatóság. Az új TASKI BP15 Li-Ion permetező egyesíti a bevált és egyszerű permetező technológiát az új és innovatív lítium-ionos akkumulátor-technológiával. Ez a rugalmas és költséghatékony eszköz lehetővé teszi a nagyobb területek gyors permetezéses fertőtlenítését.

COVID Protokoll

A COVID protokoll megalkotásában 20 szakember vett részt, mondta Ritz Tibor MATISZ elnökségi tag, majd beszámolójában elmondta: a COVID Protokollra nagy érdeklődés volt és van. Az idei év kemény változásokat hozott mindenki életében.

Más a szolgáltatás és szabályozás Ausztriában, ennek alapján nagyon jó lenne Magyarországon is kialakítani hasonlóan szabályozott és működtetett rendszert - mondta Tibor (szerk.: Ritz Tibor megszerezte az osztrák mesteri szintet is).

Előadásában rátért az osztrák szakmai alapokra, például minden fontos technológiáról és műveletről, idő normákról – amelyek a szakember szint igényt is figyelembe veszik - szabvány van, ami az ajánlatkéréseknél egy alap hivatkozás, és mindenki számára egyértelmű.

Forrás: MATISZ

fmbusiness.hu
415 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.