FbPixel
2024 április 18.

Építési technológiák

Fenntarthatóság, digitalizáció, napelempark a debreceni BMW-nél

A BMW Group legnagyobb napelemparkját építi fel az E.ON Debrecenben – tudta meg az fmbusiness.hu. A nagyjából 70 labdarúgópályányi panelrendszer kapacitása közel 45 gigawatt óra lesz.

Az építőipar érdekeit védi az építési termékek környezeti információs rendszere

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) háttérintézményénél, az ÉMI Nonprofit Kft.-nél a kormány fenntartható gazdaság- és iparfejlesztési céljaival összhangban elindult az építési termékek egyszerűsített környezeti értékelése és az ehhez kapcsolódó információs rendszer - jelentette be közleményében a minisztérium.

Építőanyag-kereskedelem: a kilátások egyelőre nem jók, de…

Az építőanyag-kereskedők bíznak abban, hogy az év második felében a trend meg fog fordulni. Az építőanyagárak a mélypontra jutottak, további ármérséklődés nem várható – tudta meg az fmbusiness.hu portál az ÉVOSZ Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozatától.  

Egyedülálló hőszigetelési technika érkezett Magyarországra

A forradalmi hőszigetelési módszer polisztirol gyöngyök alkalmazásán alapul – írják az fmbusiness.hu szerkesztőségébe eljuttatott közleményben.

Ablakkal fűteni? Magyar építőipari innováció

Természetesen drágább, mint a hagyományos ablak, de egy épület hosszú távú üzemeltetése során az energiahatékonyság miatt a plusz költségek megtérülnek – mondta az fmbusiness.hu-nak a cég tulajdonos-ügyvezetője.

2023 még nem a mélypont az építőiparban...

FM Business - építőipar. A magyar építőipar 2023-ban is drámai visszaesést él át, de mélypont 2024 lesz – ez derült ki az Újház Piramis Építőház által szervezett kerekasztal beszélgetésen Gödön, a cég új építőanyag- és barkácsáruházának megnyitóján. Az fmbusiness.hu azt is megtudta: máris 15 ezren

KPMG: rugalmasság az építőipar jövője

Az állandóan változó piaci környezetben az építőipari ágazatban a rugalmasság és a hosszú távú tervezés létfontosságú - közölte a KPMG az MTI-vel.

Díjazták a cinkotai ferde tornyot

A Naplás-tavi kilátó az Architizer A+Awards „Architecture + Joy” kategória fődíjasa lett - tudta meg az fmbusiness.hu.

Építészet extrákkal – 10 szokatlan alapanyag az építőiparban

Bár továbbra is a hagyományos alapanyagok használata a legjellemzőbb az építőiparban, a tervezők egyre gyakrabban nyúlnak kreatív, alternatív megoldások után is. A Rethinking The Future ezekből szemezgetett, és összegyűjtötte a 10 legizgalmasabbat. 

Megalakult a Magyar Építőanyag-kereskedelmi Tagozat az ÉVOSZ keretein belül

A hazai építőanyag-gyártókat követően saját tagozatot alapítottak az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségén (ÉVOSZ-on) belül a magyar építőanyag-kereskedők is. A frissen kinevezett Juhász Attila elmondta, a közel ezer kereskedő 30 ezer dolgozójának a jövője és biztonsága az egyik legfontosabb, hiszen az ő érdekeiket hivatottak képviselni -