FbPixel
2024 április 18.

Ingatlan

Építészet és design: „Szemléletváltásra van szükség a hazai építőiparban”

Magyarországon még mindig tartja magát az a kissé idejétmúlt szemlélet, miszerint az építész tervezésben egy kézben kell tartani az esztétikát és a műszaki tervezést. Fejlettebb építéstechnológiával rendelkező országokban ezt a metódust szinte már egyáltalán nem alkalmazzák – hangsúlyozta az fmbusiness.hu-nak Dudinszky Orsolya.

Javuló kihasználtságról számolt be a BIF

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) adózás utáni eredménye 10,56 milliárd forintra nőtt 2023-ban az előző évi 10,03 milliárd forintról - közölte a BIF a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Megújult a tatabányai Bányászati Skanzen

29 millió forintos beruházás keretében megújult a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Népszerű a vagyonőr képzés

A covid alaposan átírta a munkaerőpiacot, ennek hatásai pedig a mai napig érezhetőek. Akik korábban még csak gondolkodtak a szakmaváltáson, ma már többnyire más területen dolgoznak, vagy nyitottak maguknak egy új lehetőséget a felnőttképzés segítségével.

Megtorpanás volt az irodapiacon, kiugrás előtt a hotelfejlesztések

Mindeközben a kiemelkedően teljesítő területek között van az ipari ingatlanok piaca.

Rekordáron eladó az egykori rom az olasz Alpokban

A Chalet La Fenice valószínűleg a legfényűzőbb ingatlan az olasz Alpokban.  Az 1936-ban épült, majd újjászületett faház most rekordáron eladó – szúrta ki az FM Business az fmnewsroom.com oldalán.

15 perces város koncepciót épít a Property Market

Újabb 141 lakásra lehet előregisztrálni Újbuda dinamikusan bővülő új városnegyedében, a BudaParton – tudta meg az fmbusiness.hu a Property Market cégtől.

Megújul a történelmi Budapest egyik ékköve, a Nádor utcai irodaház

A Paulinyi & Partners Építésziroda felel az OTP Budapest V. kerületében lévő székházának, eredetileg a monarchia egyik legnagyobb faipari vállalata, az Ugriai-Fasici Fabank számára épült műemlék irodaház felújításáért - tudta meg az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési és ingatlan hírekkel, valamint fenntarthatósággal foglalkozó hírportál.

A délkelet-európai régió legnagyobb tranzakciója mehetett végbe

Sajtóhírek szerint rekordba illő volt az, ami Belgrádban történt: tizenegy irodaházat vett Tiborcz alapkezelője Jellinek cégétől Belgrádban.

Hol tartanak a lakásárak?

A KSH legfrissebb jelentése szerint az elmúlt nyolc év során több, mint két és félszeresére emelkedtek a lakásárak. Változást hozhat a CSOK Plusz, mutatjuk, hogy alakulnak a lakásárak 2024-ben.