FbPixel

Mihalovics Réka cikkjei

Mihalovics Réka
27 cikk

Izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

Megnyílt a nevezési lehetőség az ipari célgép díjra. A tavalyi verseny 114 projektje közül 11-et díjazott a zsűri. Mutatjuk a részleteket.

Tavaly 8,2 százalékkal csökkent a globális chipeladás

2023-ban csökkent a globális chipeladás, miután 2022-ben még rekordszintű volt - tudta meg az fmbusiness.hu.  

Megduplázná környezettudatos autómosói számát a nanotechnológiás autómosó

Míg néhány évvel ezelőtt csupán az emberek töredéke tudta, mi az a nanotechnológiás autómosó, mára már teljesen beépült a köztudatba ez a környezettudatos megoldás, így a magánszemélyek és a cégek is egyre nyitottabbak iránta.

Rekordáron eladó az egykori rom az olasz Alpokban

A Chalet La Fenice valószínűleg a legfényűzőbb ingatlan az olasz Alpokban.  Az 1936-ban épült, majd újjászületett faház most rekordáron eladó – szúrta ki az FM Business az fmnewsroom.com oldalán.

15 perces város koncepciót épít a Property Market

Újabb 141 lakásra lehet előregisztrálni Újbuda dinamikusan bővülő új városnegyedében, a BudaParton – tudta meg az fmbusiness.hu a Property Market cégtől.

Magyar siker: LEED Platinum minősítésű többfunkciós épület Budapesten

Közép-Európában eddig még egyetlen létesítménynek sem sikerült megkapnia a LEED legmagasabb szintű, Platinum minősítését, amelyet a Szervita téri többfunkciós épület érdemelt ki a közelmúltban. A Szervita Square Building nagyrészt irodákból áll, de helyet kapott benne 2900 négyzetméternyi üzlethelyiség és számos luxuslakás is.

Üzemeltetési és karbantartási trendek, amikre érdemes odafigyelni 2022-ben

A világjárvány által előidézett változtatások közül sok állandósult 2021-ben, fokozatosan átalakult, ahogyan az üzemeltetési és karbantartási (O&M) csapatok dolgoznak. Mutatjuk az idei év 5 trendjét!

Zöldülő bukaresti irodapiac

2021-ben eddig mintegy 189 000 négyzetméternyi irodaterület adtak bérbe Bukarestben.  A bérlők 70%-a már zöld minősítéssel rendelkező épületekbe költöztette irodáját.

5 tipp az újgenerációs FM szakemberek bevonzásához

A Boomerek a nyugdíj küszöbén és az X generáció is lassan követi őket - ez az a pillanat, amikor az Y és Z generáció is belép létesítménygazdálkodás területére. A versenyképességhez a csapatunkban kell tudnunk a legtehetségesebb újgenerációs FM szakembereket. De elég felkészült a szervezetünk a

4 ideális irodai növény a hatékonyságnövelés jegyében

Az irodai környezet elképzelhetetlen növények, zöldfelületek nélkül. A legmodernebb épületekben már a teraszokat és a tetőt is növények borítják, sőt nem ritkák a fűszerkertek sem. A legszerencsésebb helyzetben pedig talán azok vannak, akik saját kerttel rendelkező irodaházban dolgozhatnak. Minderről az élő környezetről azonban valakinek gondoskodnia