FbPixel
2024 február 24.

Jövő

Izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

Megnyílt a nevezési lehetőség az ipari célgép díjra. A tavalyi verseny 114 projektje közül 11-et díjazott a zsűri. Mutatjuk a részleteket.

A tehetség elvándorol? A folyamat megállítható?

A munkaerő kivándorlása megállíthatatlan, állítja a szakember, aki egy jó oldalát is behozza a kivándorlásnak.

Szakképzés: a CATL és DSZC megállapodást kötött

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Szakképzési Centrum (DSZC) és a Contemporary Amperex Technology Hungary, amelynek köszönhetően újabb lehetőségek nyílnak meg a szakképzést választó diákok előtt - tudta meg az fmbusiness.hu

Világkormányzati Csúcstalálkozó 2024: 200 millió dolláros alap fejlődő országok innovációjára

Az Egyesült Arab Emírségek Fejlett Technológiák Kutatótanácsa (ATRC) globális technológiai kutatás-fejlesztési platformot mutat be a 2024-es Világkormányzati Csúcstalálkozón (WGS): 200 millió dolláros alapot különít el a fejlődő országok innovációjának felgyorsítására – tudta meg egy közleményből az fmbusiness.hu.

Egy régóta várt siker a MOL számára a Kaszpi-tenger térségében

A MOL az Ural Oil and Gas LLP. nevű nemzetközi közös vállalat részeként megkezdte a gáztermelést Kazahsztánban, a Rozskovszkij-mezőn található U-21 elnevezésű kútból – tudta meg az FM Business. A sikeres termelés-indítás a magyar, kazah és kínai partnerek szoros együttműködésének eredménye.

Az építőiparban elsőként tér át fenntartható működésre a Market csoport

Három éven belül, az építőiparban Magyarországon elsőként, fenntartható vállalati működésre tér át a Market csoport, amely a tervek szerint két éven belül 30 százalékkal csökkenti 2019-hez képest a közvetlen és közvetett módon előálló üvegházhatásúgáz-kibocsátását - derül ki a 11 tagvállalatból álló, közel 1400 munkavállalót foglalkoztató

Városfejlesztés: fenntartható város a városban Tokió szívében

Milyen irányba fognak változni a jövő városai? Egy japán projekt választ ad a jövőre.

Megújul Újpest-Városkapu egy szelete

Nem is olyan régen még lepusztult épületek álltak a Városkapu-park helyén, most fák, évelő növények és cserjék, sétányok, új játszótér „nőtt ki”. A mintegy kétmilliárd forintos uniós támogatással megvalósult városrehabilitációs program záróeseményeként Újpest Önkormányzata számos projektet mutatott be, amelyek nem csak megszépítette ezt a térséget,

Befektetéshez juthatnak a tiszta energia fejlesztéseken dolgozó innovátorok

December 15-ig várja az EIT InnoEnergy az európai, köztük a magyar startupok, vállalkozók, innovátorok és kutatók tiszta energia fejlesztéseit, megoldásait a Hello CleanTech 2.0 programba.

Javítani kell az informatikai és telekommunikációs ágazat energiahatékonyságát

Az informatikai és telekommunikációs iparág energiahatékonyságát javítani, vízfelhasználását csökkenteni, az újrahasznosítás mértékét növelni kell - fogalmazott Áder János, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke hétfőn, a Business-IT konferencián Budapesten.