FbPixel
2023 december 05.

Külföld

Sienában terjeszkedik az Indotek Group

Növelte olaszországi kiskereskedelmi portfólióját a magyarországi székhelyű Indotek Group, amely nemrégiben bevásárolta magát az Auchanba, most pedig megvásárolta a toszkán város legnagyobb bevásárlóközpontját, a Galleria Porta Sienát - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Nőhet a világ acélkereslete, segít az ingatlanpiac?

FM Business – külföld, acélkereslet. Az idén az acél iránti globális kereslet 1,8 százalékkal, 1,814 milliárd tonnára nőhet a tavalyi 1,782 milliárd tonnáról, jövőre pedig további 1,9 százalékkal, 1,849 milliárd tonnára a nemzetközi acélipari szövetség, a World Steel Association (WSA) szerint – szúrta ki az

Nyugat-Európában terjeszkedik tovább a legnagyobb hazai létesítményüzemeltető

FM Business - létesítményüzemeltetés. A Magyarországon és a régióban piacvezető létesítményüzemeltető B+N Referencia Zrt. Kelet-Közép-Európán kívül is folytatja nemzetközi jelenlétének erősítését, a cégcsoport bevételeinek 40 százaléka már idén is a külföldi működésből származott. A magyar tulajdonban lévő társaság az olasz Sagad felvásárlásával új iparági ismeretekkel,

OECD: jövőre lassul a világgazdasági növekedés

A világgazdaság a vártnál rugalmasabbnak bizonyult az idei első fél évben, de a növekedési kilátások ettől még továbbra is gyengék. A világgazdasági növekedési ütem jövőre lassulni fog az ideihez képest, az inflációs nyomás pedig tartósan túl magas marad az OECD kedden publikált legfrissebb prognózisa szerint.   

Európa legnagyobb szén-dioxid-leválasztó és tároló létesítményét hoznák létre Hollandiában

FM Business – külföld, szén-dioxid-leválasztó létesítmény. A környezetvédelmi aktivisták tiltakozása ellenére engedélyezték a rotterdami kikötő nagyszabású szén-dioxid-tárolási projektjének folytatását.

Átadták a világ legnagyobb irodaházát

Az eddigi csúcstartó, a Pentagon így hosszú idő után  már csak a második - tudta meg az fmbusiness.hu.

Három éve a legnagyobb mértékben csökkent az olasz építőipari termelés májusban

Három éve a legnagyobb mértékben csökkent az olasz építőipari termelés májusban - derült ki az olasz statisztikai hivatal, az Istat közzétett adataiból.

A legnagyobb valaha megépített medence a tengeren

20 emelet, 2 350 fő kiszolgáló személyzet a tengeren. 365 méter úszó létesítmény üzemeltetése indul meg hamarosan - tudta meg az fmbusiness.hu.

Budapesti székhelyű ingatlanvállalat az ibériai félszigeten

Folytatja spanyolországi terjeszkedését Közép-Európa egyik vezető, budapesti székhelyű ingatlancsoportja, az Indotek Group egy barcelonai és egy valenciai bevásárlóközpont megvételével - jelentette be a vállalat.

Kongatni kell? Látványosan növekedett a kihasználatlan irodák száma Németországban

Németországban csaknem megháromszorozódott a kihasználatlan irodai munkaállomások aránya 2019 óta a koronavírus miatt 2020-ban szélesebb körben bevezetett és azóta is alkalmazott otthoni munkavégzés folytán - derült ki a müncheni ifo gazdaságkutató intézet felméréséből.