FbPixel
2024 április 18.

Épületüzemeltetés

15 perces városok a fenntrathatóság és a létesítményüzemeltetők szemszögből

A 15 perces város egy forradalmi várostervezési koncepció, amelynek középpontjában olyan önellátó városrészek létrehozása áll, ahol a lakosok negyed órás perces sétával vagy kerékpározással elérhetik mindennapi szükségleteiket otthonuktól.

Átadták Magyarország legnagyobb autótöltő állomását

Összesen 336 EV autó töltésére lesz képes világviszonylatban is kiemelkedő technológiai teljesítménnyel – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Mesterséges intelligencia a turizmusban

Az új technológia a szállodák kedvence lehet? Már több mint 180 szálloda és vendéglátási egység várja a projektindulást - tudta meg az fmbusiness.hu.

Megduplázná környezettudatos autómosói számát a nanotechnológiás autómosó

Míg néhány évvel ezelőtt csupán az emberek töredéke tudta, mi az a nanotechnológiás autómosó, mára már teljesen beépült a köztudatba ez a környezettudatos megoldás, így a magánszemélyek és a cégek is egyre nyitottabbak iránta.

Minden intézmény kötelezett arra, hogy tűzvédelmi eszközöket üzemeltessen

Átláthatóbb és könnyebben hozzáférhető e-naplós rendszert fejlesztett ki egy informatikai vállalkozó és egy tűzvédelmi szakember – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Elindult a cégeket ipari energiatárolók létesítésére ösztönző program

A mai naptól, azaz január 15-től a családoknak szóló Napenergia Plusz Program mellett megnyílik a gazdasági társaságokat megcélzó pályázat is - tudta meg a létesítményüzemeltetési hírekkel is foglalkozó fmbusiness.hu hírportál.

Lehet a klímaberendezéssel hatékonyan fűteni?

FM Business - tél, fűtés, klíma, létesítményüzemeltetés. Dübörögnek a mínuszok, eljött az igazi tél. Az ingatlantulajdonosoknak, létesítményüzemeltetőknek fontos időszak ez, hiszen nem mindegy, milyen a hőérzete a lakásban, irodában tartózkodóknak.

Nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez

Januárban összesen nyolcvan település került át a katasztrófavédelem kéményseprőipari ellátási területéhez – tudta meg az fmbusiness.hu. Érdemes végigolvasni a cikket, mert a végén egy „Fűtési szezon-teszttel” is jövünk.

Mandarin Oriental lesz a Gellért Szálló

Teljesen megújult belsővel és új, minőségi szolgáltatásokkal fog visszatérni a magyar szálláshelypiacra Magyarország egyik legismertebb szállodája, a Gellért Szálló. A több mint 100 éve megnyitott, de immár egy éve zárva tartó hotel védett épületét műemléki értékeinek megóvásával és egyedülálló adottságaira alapozva fejleszti egy korszerű, ötcsillagos

Jubileum: 10 éve fogtak össze a létesítményüzemeltetők

Idén 10 éves a LEO, azaz a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége. A szakmai összefogás egy jóízű sörözésből indult – tudta meg az fmbusiness.hu a LEO jubileumi rendezvényén.