FbPixel
2024 április 18.

Hírek

ESG teljesítési lehetőség a TeSzedd-en

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a TeSzedd hullasékszedési programon a cégek a részvételükkel hozzájárulhatnak saját ESG követelményeik teljesítéséhez.

Energetikai tanácsadásra kérhetnek támogatást KKV-k

Mikro-, kis- és középvállalkozások energiahatékonysági beruházásaikhoz kapcsolódó fejlesztési tanácsadást vehetnek igénybe az MGFÜ (Magyar Gazdaságfejlesztési Ügynökség) által minősített energetikai szakértőktől – szúrta ki az fmbusiness.hu az MGFÜ oldalán. 

Építészet és design: „Szemléletváltásra van szükség a hazai építőiparban”

Magyarországon még mindig tartja magát az a kissé idejétmúlt szemlélet, miszerint az építész tervezésben egy kézben kell tartani az esztétikát és a műszaki tervezést. Fejlettebb építéstechnológiával rendelkező országokban ezt a metódust szinte már egyáltalán nem alkalmazzák – hangsúlyozta az fmbusiness.hu-nak Dudinszky Orsolya.

Telek, épület, technológia - ÉLIP pályázatok Feldolgozó üzemeknek

Az Agrárminisztérium közzétette a végleges feltételeket: akár 5 milliárd Ft-ig terjedhet a támogatás vállalkozásonként – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Fenntarthatóság, digitalizáció, napelempark a debreceni BMW-nél

A BMW Group legnagyobb napelemparkját építi fel az E.ON Debrecenben – tudta meg az fmbusiness.hu. A nagyjából 70 labdarúgópályányi panelrendszer kapacitása közel 45 gigawatt óra lesz.

Javuló kihasználtságról számolt be a BIF

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. (BIF) adózás utáni eredménye 10,56 milliárd forintra nőtt 2023-ban az előző évi 10,03 milliárd forintról - közölte a BIF a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Megújult a tatabányai Bányászati Skanzen

29 millió forintos beruházás keretében megújult a tatabányai Bányászati és Ipari Skanzen – tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Alapkőletétel: repülőgépgyártó csarnok épül napelemparkkal

Letették a kompozit repülőgépeket gyártó Magnus Aircraft Zrt. új gyártócsarnokának alapkövét - tudta meg az fmbusiness.hu.

15 perces városok a fenntrathatóság és a létesítményüzemeltetők szemszögből

A 15 perces város egy forradalmi várostervezési koncepció, amelynek középpontjában olyan önellátó városrészek létrehozása áll, ahol a lakosok negyed órás perces sétával vagy kerékpározással elérhetik mindennapi szükségleteiket otthonuktól.

Átadták a felújított Kaán Károly Kulcsosházat

A kulcsosház 68 millió 700 ezer forintból újult meg, két szinten 4 szobát alakítottak ki, 13 szálláshely jött létre - tudta meg az fmbusiness.hu.