FbPixel
2024 március 19.

Hírek

MFB: első piaci típusú zöldkötvény-kibocsátás

A forrás segítséget nyújt a zöld beruházásokat megvalósító vállalkozások finanszírozásában.

Párizs megelőzte Londont az európai városok láthatósági versenyében

Párizs 2018-as indulása óta először vezeti az ING legtöbbet beszélt városáról szóló rangsorát. Az öt digitálisan leginkább látható város Párizs, London, Madrid, Isztambul és Róma. Párizs egyébként komoly kiállító a MIPIM-en.

Államfők, döntéshozók a cannes-i ingatlanszakmai kiállításon

Több mint 20 ezer érdeklődő, döntéshozó, az iparágat formáló és fejlesztő szakember lepi el a francia riviérát a napokban. Az FM Business helyszíni jelentése Cannes-ból, a MIPIM-ről, a Nemzetközi Ingatlanvásárról.

Magyar beruházó építhet új kereskedelmi központot Ljubljanában

Ilyen komplexitású és léptékű kereskedelmi ingatlanprojekt még nem volt a szlovén fővárosban.

Mesterséges intelligencia a turizmusban

Az új technológia a szállodák kedvence lehet? Már több mint 180 szálloda és vendéglátási egység várja a projektindulást - tudta meg az fmbusiness.hu.

Népszerű a vagyonőr képzés

A covid alaposan átírta a munkaerőpiacot, ennek hatásai pedig a mai napig érezhetőek. Akik korábban még csak gondolkodtak a szakmaváltáson, ma már többnyire más területen dolgoznak, vagy nyitottak maguknak egy új lehetőséget a felnőttképzés segítségével.

Sokan nem tudják: jön a kibertan törvény

Önazonosítás, biztonsági osztályba sorolás, elektronikus információs rendszerek biztonságáért felelős személy feladatköre és kijelölése, valamint nyilvántartásba vételre bejelentkezés – ezek várnak a cégekre idén, tájékoztatták az fmbusiness.hu szerkesztőségét.

Napsütéses időben a napelemek megtermelik az ország elektromosáram-szükségletét

Magyarországon az ipari méretű napelemparkok és a háztartások együtt elérték a hatezer megawatt naperőművi teljesítményt - jelentette be az energiaügyi miniszter Kalocsán.

Megtorpanás volt az irodapiacon, kiugrás előtt a hotelfejlesztések

Mindeközben a kiemelkedően teljesítő területek között van az ipari ingatlanok piaca.

Izgalmas találmányok nevezhetnek a Magyar Ipari Célgép Nagydíjra

Megnyílt a nevezési lehetőség az ipari célgép díjra. A tavalyi verseny 114 projektje közül 11-et díjazott a zsűri. Mutatjuk a részleteket.