FbPixel
2023 október 04.

Öko

Erdőterületeket érintő ingatlanfejlesztés, módosult az erdőtörvény

fmbusiness.hu - Léteznek olyan beruházások, ingatlanfejlesztések, melyek erdőterületeket is érintenek, az erdőtörvény júliusi módosítása pont ezen a téren hozott örvendetes változásokat.

Nemzetközi Zöld Építés Hete – Magyarországon 15 helyszínen szeptemberben

2023-ban az eddiginél még színesebb programokkal, több mint 15 helyszínen várja az érdeklődőket a Nemzetközi Zöld Építés Hete - tudta meg az fmbusiness.hu.

Intézményi összefogás: fénysorompó védi a fehér kérészeket az Árpád hídon

FM Business – Budapest. A Budapest Közút koordinálása mellett az Árpád híd négy pillérén nyolc darab kékfényű lámpát helyeztek el. Ezek a világítótestek a hídhoz érkező rovarokat a víz felszíne közelében tartják, így megakadályozzák azt az elmúlt években jellemző problémát, hogy a hidak közvilágítása miatt

A Víz világnapja után: a tiszta víz nemzeti kincs

Hazánk folyói, tavai, felszín alatti vízkészletei állapotának megőrzése, a velük kapcsolatban élő ökoszisztémák megóvása alapvető nemzeti érdekünk, hiszen a következő generáció számára is biztosítanunk kell a tiszta és egészséges vízkészletet - hangsúlyozta szerdai közleményében Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a víz világnapja alkalmából.

Mi vár a mosodai és tisztító szolgáltatásokra a jövőben?

Egy 2022-es jelentés szerint a vegytisztítási és mosodai szolgáltatások globális piaca a 2021-es 104,23 milliárd dollárról 2022 év végére várhatóan 111,93 milliárd dollárra nő majd, 7,4%-os éves növekedési rátával. Ez 2026-ra akár a 141,50 milliárd dollárt is elérheti.

Fenntarthatósági konferencia – Döntéshozók a jövőálló versenyelőnyről

Ismét megrendezi fenntarthatósági konferenciáját a Portfolio. A szeptember 6-i online és offline (fővárosi) rendezvényen a zöld gazdaság úttörőinek példáin keresztül kapnak bepillantást a résztvevők a fenntartható vállalati működésbe.

Fenntartható tisztaság – környezetbarát eljárások a tisztítószerek piacán

A tisztítószerek használata a járvány hatására fokozódott az elmúlt években, és nem is kérdés, hogy mára már a megfelelő fertőtlenítés és a higiénikus környezet minden létesítményben alapvető elvárás. Mindemellett a fenntartható megoldások alkalmazása is alapkövetelmény, ami a tisztítószerek esetében számos kérdést felvet.

Hungarocell Zöld Program: a hazai építőipar első körforgásos gazdálkodási rendszere

Az Európai Bizottság felmérése szerint az EU területén évi 600 millió tonna hulladék termelődik, amelynek a 34,7%-a az építőiparhoz köthető. Éppen ezért égető kérdés a körforgásos gazdálkodás szorgalmazása, amiben most a Masterplast mutatott követendő példát az iparág szereplőiének.

Az épületfelújítás tűnik a legfenntarthatóbb megoldásnak

3 épülettípust vizsgáló grönlandi életciklus-értékelés rámutatott, hogy a meglévő, betonból készült épületek felújítása lehet a leginkább fenntartható megoldás - nem csak Grönlandon! Az fmbusiness.hu cikke.

Zöld falak kívül-belül – természetes előnyök

Az épületek zöldítése kiemelt téma az ingatlanszektorban, ám érdemes ezt a kérdést szó szerint értelmezve is megvizsgálni. Ugyanis számos érv szól amellett, hogy kívül-belül növények borítsák a falakat. Az fmbusiness.hu összeállítása.