FbPixel
2024 február 23.

Magyarország

Energiahatékonysággal kapcsolatos rendeleteket módosított az energiahivatal

Módosította a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) két energiahatékonysággal kapcsolatos rendeletét, új elemekkel bővül az energiahatékonyság-javító intézkedések elszámolását segítő EKR-katalógus, és egyszerűsödik a nagyfogyasztók által kötelezően telepítendő almérőkkel kapcsolatos szabályozás.

Irodapiaci élet: felértékelődött az élhetőség

A koronavírus-járvány és a home office térnyerése felforgatta az irodapiacot. A nemzetközi trendeknek megfelelően Magyarországon is átalakultak az irodahasználati szokások. Mutatjuk, hogyan.

Hogyan alakult az energiafogyasztás az elmúlt időszakban?

A hivatalos fűtési szezon (október közepétől április közepéig tart) félidején túl már látszik: többet fogyasztottunk földgázból is és áramból is, mint tavaly ilyenkor.

Még jelentkezhetnek a kivitelezők a Napenergia Plusz Programba

FM Business - Napenergia. Több mint 400 kivitelező jelentkezett már a Napenergia Plusz Programba, a lehetőség pedig még nyitva áll – tudta meg az fmbusiness.hu.

Franchise rendszerben terjeszkedne hazánkban a Pizza Hut

Egy időben nagyon ment. Aztán azt éreztük, mintha veszítettek volna a fényükből a Pizza Hut-os üzlethelységek. Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a koronavírus világjárvány „kihatása" a franchise rendszerben történő terjeszkedés.

Karrier: fejlesztési igazgatóval erősít a Property Market

2023. december 1-től fejlesztési igazgatóként Berényi Zsolt vezeti a Property Market fejlesztői csapatát - tudta meg az fmbusiness.hu.

Békéscsabai Hotel lett az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatója

FM Business - turisztikai díj. Idén először választották meg az Év Kerékpárosbarát Szolgáltatóját. A nyertest a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség (MAKETUSZ) ingyenesen letölthető Kerékpárosbarát applikációjában megtalálható biciklisbarát szolgáltatói közül választották ki: a békéscsabai Arcanum Hotel kapta a legtöbb szavazatot.

Raklapos futárszolgálat építkezéshez, felújításhoz

Kevesen tudják, de az építőiparban is létezik „csomagküldő szolgáltatás”. Egészen pontosan: a csomagküldő szolgáltatásokhoz hasonlóan raklapos futárszolgálat - tudta meg az fmbusiness.hu.

Környezettudatos okoscsarnok épül Vecsésen

A világ egyik legnagyobb autóalkatrész beszállítója számára készül az okoscsarnok - tudta meg az FM Business.

Az ingatlanfejlesztők üdvözlik a csok pluszt

Az ingatlanfejlesztők üdvözlik a csok plusz konstrukció bevezetését - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára azt követően, hogy a szektor képviselőivel egyeztetett Budapesten.