FbPixel
2024 április 18.

#üzemeltetés

Öntsünk tiszta vizet a pohárba: teendők a vízhálózat újbóli beüzemeléséhez

A koronavírus terjedésének csökkentése érdekében számos cég állt át teljes home office-ra. A nyitás után azonban újból használatra kész állapotba kell hozni a munkahelyeket, és ez a vízhálózatot is érinti.

Hogyan léphet szintet FM-szolgáltatásunk?

Egy olyan piacon, ahol az új létesítményeket a legmagasabb elvárásoknak és a különböző minősítési rendszereknek megfelelve alakítják ki, a bérlőkért is élesedik a verseny. Ezen a terepen az innovatív FM-szolgáltatók vannak lépéselőnyben.

Felkészülés, kész, nyitás! - tippek a biztonságos iskolanyitáshoz

A járvány miatti korlátozások fokozatosan feloldásra kerülnek, ide tartozik a jelenléti oktatás újraindítása a felsősök és gimnazisták számára is, ám a vírus még mindig velünk van, így a biztonságos környezet megteremtése továbbra is elengedhetetlen. Éppen ezért nagy felelősség hárul most az iskolaépületek üzemeltetőire.

Mobilban az erő – Hatékonyságnövelő FM alkalmazások

A járvány egyik hozadéka, hogy az FM szakmában is új lendületet kapott a digitalizáció. Zach Rose, a mobilra optimalizált megoldásokat kínáló InterPro igazgatója a Facility Executive-nak foglalta össze, milyen folyamatokat lehet még hatékonyabbá tenni alkalmazások segítségével.

Proptech megoldásokkal az intelligens épület nem pénz kérdés

Mivel az intelligens irodatechnológia sokáig csak a nagy költségvetéssel rendelkező vállalatok számára volt elérhető, számos cég még ma is manuális adatgyűjtésre támaszkodik az épületek kezelése során. A piacon azonban egyre több a megfizethető proptech megoldás.

Facility Manager vagy? Így optimalizáld a munkád!

Az elmúlt években számos kihívással kellett szembenéznie a cégeknek és az FM-szakmának. A jelenlegi gazdasági helyzetben alapvető elvárás a költségek minél hatékonyabb csökkentése mellett a karbonsemlegesség eléréséért tett erőfeszítések is kiemelt fontosságúvá váltak. A járványhelyzet is arra késztette az döntéshozókat, hogy átgondolják eddigi működésüket, ráadásul

Disneyland, luxusszállodák és repterek - egészségügyi központok újragondolva

A járvány az egész világon térdre kényszerítette a turisztikai szektort. A gazdasági és egészségügyi nehézségekre a megoldást szinte mindenhol a lakosság tömeges beoltásában látják. Amerikában luxusszállodák, konferenciaközpontok, repterek és vidámparkok ajánlották fel létesítményeiket oltó- és tesztközpontok számára.

Mi lesz a bérleti szerződésekkel, ha leáll a gázszállítás?

Az orosz-ukrán háború folyományaként Oroszország egyre több országban állítja le a gázszállítást, éppen ezért egyre égetőbbé válik az a kérdés, hogy milyen következményei lehetnek, ha Magyarország is jelentősen kevesebb gázt tud importálni.

Kiskereskedelmi fitout trendek, amelyekre érdemes odafigyelni

A bevásárló központok vagy más kereskedelmi ingatlanok üzemeltetői és fitout szakemberei számára a zökkenőmentes működés mellett az is fontos szempont, hogy minél több vásárlót vonzanak be. Ehhez olyan szempontokat is mérlegelniük kell, mint a fenntartható működész, a fizikai és a fizetési kényelem, de az sem

Franchise rendszerben terjeszkedne hazánkban a Pizza Hut

Egy időben nagyon ment. Aztán azt éreztük, mintha veszítettek volna a fényükből a Pizza Hut-os üzlethelységek. Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a koronavírus világjárvány „kihatása" a franchise rendszerben történő terjeszkedés.