FbPixel
Ingatlan

RTL Liget

RTL Liget

Felkerült az RTL logó az új RTL-székház tetejére, költöznek a tévések az új irodaházba, az RTL Ligetbe. A korszerűsített épületben nyártól az RTL hírigazgatósága és a hír-és infotainment műsorainak stúdiói kapnak helyet – értesült az fmbusiness.hu.

Nagy a mozgolódás az RTL új székházánál, zajlik a költözés, elkezdődött a használatbavétel.

Az RTL új stúdiói számára korszerűsített épület a WING Liget Center projekt részeként valósult meg, Liget Center Auditorium néven. Az épület alapjaiban nem új, az ismert, avagy a hajdani MÉMOSZ székházról van szó.

A több mint 70 éves létesítményből egy közel nulla energiafelhasználású épület jött létre

A Liget Center Auditorium az 1980-as évek óta kihasználatlanul állt, állapota jelentősen leromlott. Az épület egyedülálló a hazai irodapiacon, hiszen egy több mint 70 éves létesítményből egy közel nulla energiafelhasználású épület jött létre: műemléki felújítása során "A" besorolást szerzett energiahatékonysági kategóriában és A+ besorolást a CO2 kibocsátás-hatékonysági kategóriában.

rtl-irodahaz-belso-fmb-ingatlan-hirek

A mintaszerű műemlékfelújítást és funkcióváltást, valamint a használatbavételi engedély megszerzését követően az új irodaházba az RTL Magyarország hírigazgatósága és a hír-és infotainment műsorainak stúdiói költöznek. A kapcsolódó Liget Center Classic épületbe a kereskedelmi médiavállalat irodafunkciói kapnak helyet.

Új boutique-irodaház

A fejlesztés részeként az RTL fő bázisaként funkcionáló két, műemléki védettségű épület rekonstrukciója mellett ősztől egy teljesen új boutique-irodaház is felépül Liget Center Vitrum néven.

rtl-irodahaz

A Liget Center Auditorium felújításáért felelős tervező a TIBA Építész Stúdió, a generálkivitelezést pedig a WORKUP, a FITOUT Zrt. erre szakosodott üzletága végezte.

A tévések már költöznek, az RTL Híradója, a Fókusz és az Időjárásjelentés is hamarosan már a Liget Centerből kerül sugárzásra.

Fotó: RTL Linkedin

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.