FbPixel
Épületüzemeltetés

Magyarországon egyedülálló fejlesztés

Magyarországon egyedülálló fejlesztés

Újabb szolgáltatással bővült a B+N Referencia Zrt. eszköztára: a cég egyedülálló fejlesztést mutatott be a hatvani kórházban. Az „okos-szekrények” használatával az intézmény dolgozói egy automatizált rendszeren keresztül jutnak hozzá munkaruházatukhoz. 

A cég a közelmúltban a hatvani Albert Schweitzer Kórház- Rendelőintézetben mutatta be az új, textilkövető rendszert, az "okos-szekrény” projektet. A rendszer kiépítését, üzembe helyezését és működtetését a B+N Referencia Zrt. biztosítja.

okos szekrény_3

Hatékony, precíz, intelligens megoldás

A tiszta ruhaneműk kiadása és a szennyes ruhaneműk begyűjtése az intézménybe telepített intelligens szekrényrendszereken keresztül történik. A rendszer működése nagyon egyszerű: a kezelt ruhaneműk egyedi RFID címkékkel vannak ellátva, a polcokra pedig RFID olvasókat telepítettek.

Minden dolgozó profiljában rögzítve van a számára kiadható ruhaneműk köre és mérete. A szekrény folyamatosan követi a készletet, könyveli a ruhaneműk felvételét és leadását. A rendszer adminisztrációja szintén automatizál.

A szennyesgyűjtő – telítődés esetén – automatikus értesítést küld a szolgáltatónak, amely gondoskodik a pótlásról, cseréről. Az „okos-szekrény” így teszi átláthatóvá és tervezhetővé a textilek körforgását az intézmény és a mosoda között, azok teljes élettartama alatt.

okos szekrény_2

A rendszer minden szereplő számára előnyös

A dolgozók ruházatukat kényelmesen, gyorsan, bármikor felvehetik, szennyes ruhájukat leadhatják. A kórháznak nincs szüksége dedikált munkaerőre és helyiségre, a textilek kezelését pontosan nyomon követheti.

A B+N Referencia Zrt. – Magyarországon egyedülálló – fejlesztése a tervek szerint a jövőben minél több kórházban fogja segíteni a dolgozók munkaruháinak folyamatos, gyors és nyomon követhető biztosítását.

 

Fotók: B+N

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.