FbPixel
Ingatlan

Rekordidő alatt újult meg 17 budapesti kórház

Rekordidő alatt újult meg 17 budapesti kórház

2020 szeptembere és 2022 márciusa között rekordidőnek számító 546 nap alatt 17 budapesti kórház 200 épületében, 2 millió munkaórában 300.000 négyzetméteren végezték el az energetikai és esztétikai felújítást. A munkálatokat a B+N végezte.

A magyar kormány egy 2020 évi kormányhatározatban döntött az „Egészséges Budapest” programban érintett állami fenntartású, közfinanszírozott kórházak felújításáról. A kabinet eltökéltségét mutatja, hogy 60 milliárd forintos összeget különített el a projektre, amelyet később további 14,8 milliárd forinttal megemelt. A komplex felújítási munkálatokat a B+N Referencia Zrt. végezte - olvasható az fmnewsroom.com facility szakportálon.

Komplex kórházfelújítási munkálatok 17 intézményben

A tervezést és kivitelezést a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság koordinálta. A felújítás célja az volt, hogy a kórházak megfeleljenek a legmagasabb szintű szakmai elvárásoknak és a 21. század kihívásainak. A B+N munkatársai - komoly szakmai és logisztikai kihívásoknak megfelelve - 2020 szeptembere és 2022 márciusa, vagyis rekordidőnek számító 546 nap alatt 17 budapesti kórház 200 épületében, 2 millió munkaórában 300.000 négyzetméteren végezték el az energetikai és esztétikai felújítást.

A B+N Referencia Zrt. kórházfelújítás

A munkálatok számos területet érintettek: kiterjedtek a festésre, burkolatcserére, vizesblokkok, fűtési rendszerek és elektromos hálózatok felújítására, a nyílászárók cseréjére, optikai gerinchálózatok kiépítésére.  Kitisztították a programba tartozó összes műtő légcsatorna hálózatát és felújították számos műtő légtechnikai berendezését. Néhány intézmény esetében a belső munkálatok mellett szükség volt külső felújításra is. A projektbe vont egységek esetén több évtizedes lemaradást sikerült rekordidő alatt behozni - emelete ki a B+N munkatársa, majd megjegyezte: az energetika korszerűsítésével a kórházak éves szinten jelentős megtakarítást érhetnek el.

A B+N Referencia Zrt. kórházfelújítás

A projekt teljes időtartama a covid járvány időszakára esett, így a munkálatokat úgy kellett koordinálni, hogy közben a kórházak működése és a betegellátás nem szünetelt.

A B+N Referencia Zrt. révén a főváros és az agglomeráció lakói mind a 17 kórházban európai színvonalú környezetben gyógyulhatnak - írta az fmnewsroom.com.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.