FbPixel
Építési technológiák

Acélművészeti kiállítás Kecskeméten

Acélművészeti kiállítás Kecskeméten

A Kecskeméti Acélszobrászati és Képzőművészeti Szimpozion (KASZ+) nemzetközi alkotótáborban készült alkotásokból nyílt kiállítás az IQ Kecskemét irodaházban – tudta meg az fmbusiness.hu.

A KASZ már két évtizede ad lehetőséget a magyarországi és a külföldi alkotóknak fémipari környezetben kísérletezni vágyó szobrászoknak, képzőművészeknek.

innovatív gondolatoknak, az egyedi iparművek

A rendezvény a maga nemében ritkaságnak számít, hiszen különleges a helyszín, ahol üzemi technológiák és ipari környezet ad hátteret az alkotáshoz. A műszaki folyamatok, eszközpark, a mérnöki tudás, a szakemberek támogatása nagyon jó lehetőségeket nyújt az innovatív gondolatoknak, az egyedi művek létrehozásához.

acelszobraszat-fmb-hirek

A szervező szerint az alkotóműhely „hálózatba köti a fémszobrászat és a vizuális művészetek különféle ágait, irányzatait”. Így kapcsolódnak össze magyar és külföldi acélszobrászok, festőművészek, grafikusművészek, dizájnerek vagy éppen fotóművészek, hogy friss műveikkel gyarapítsák a kortárs művészeti palettát. Kiváló az alkalom az ismeretek, munkamódszerek, gyakorlatok, az eszmék megtapasztalására, cseréjére.

Környezettudatosság, fenntarthatóság az újrafelhasználás jegyében

Az alkotótelep környezettudatossági, fenntarthatósági szempontból is példamutató, mert a műtárgyak jelentős része az újrafelhasználás jegyében készül, több esetben hulladék fémelemek újraértelmezésével, feldolgozásával.

 Az alkotótábor művészei

Az MTI-vel közölve Árvai István, az alkotóműhelyt szervező K-ARTS Művészeti Alapítvány kurátora, művészeti vezetője elmondta: az idei, június 10. és 28. között megrendezett alkotótábor csapatát Pál Katja szlovén képzőművész, Majoros Gyula képzőművész, Vinczellér Zsolt építőművész, Majoros Lili Zsófia, Hardi Ágnes, Kovács Tibor és Nagy Dániel szobrászművészek, Albrecht Fersch német képzőművész és Lilla von Puttkamer szintén német festőművész alkotta.

acelszobraszat-epitoipari-hirek-fmb

Árvai István azt is elárulta, hogy a feleségével érkező Albrecht Fersch a tábor ideje alatt készült acélszobra hangszerként is használható, a kecskeméti Majoros Lili Zsófia pedig egy ismert, de a táborban még nem használt technikát alkalmazott. Darabonként meghajlított, majd összehegesztett munkái bordázott betonacélból készültek - tette hozzá.

A nemzetközi alkotótábort ezúttal is egy összegző tárlattal zárják. A kiállítás az IQ Kecskemét irodaház mélygarázs kiállítóterében kapott helyet.

Forrás MTI, kép: karts.hu

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.