FbPixel
2023 március 28.

#öko

„Anti-Solar” – az éjszakai áramtermelés jövője

„Napelem”, amely éjszaka is áramot termel? Nem lehetetlen küldetés.

Fizetésemelés megújuló energiaforrásokból

Az Arkansas állambeli Batesville iskola tanárai nem voltak könnyű helyzetben. Az alacsony fizetés miatt sokaknak kellett új állás után nézniük, a tanárok folyamatos pótlása pedig megnehezítette a körzet vezetését. Mindez azonban megváltozott, miután az iskola a napelemeket vásárolt. Mi az összefüggés?

Zöld iroda – a boldog és hatékony munkatársak titka?

Sok városi legenda övezi az irodai növények csodálatos hatásait. S bár vannak még tudományos magyarázatra váró felvetések, kétségtelenül sok a már bizonyított előnye annak, ha irodánk vagy íróasztalunk környékén növényeket tartunk.

Műemlék és a Hernád folyó hasznosítása

Megújult a Gibárti Vízerőmű. A vízerőmű által megtermelt energia közel 4000 háztartásból álló település egész éves villamosenergia-igényét fedezi és az év 95 százalékában termel.

Mit tanulhatunk a világ legzöldebb épületeitől?

Bár a fenntarthatóság egyre fontosabb szempont az FM-piacon is, sok tulajdonos továbbra sem fektet megújuló energiát használó rendszerekbe, mert egyelőre szkeptikusak a költséghatékonyságot illetően. Eközben a világban már számtalan példa látható a „zöldbefektetések” megtérülésére.

Catalyst – a nettó nulla karbonkibocsátású épületek iskolapéldája

Az észak-amerikai Spokane-ban épület fel a Catalyst, amely az egyik legnagyobb nettó nulla karbonkibocsátású és energiaigényű épületnek számít. A fenntartható megoldások mellett további hatalmas előnye, hogy megvalósítása is rendkívül költséghatékony, és a kezdetektől fogva úgy tervezték, hogy megismételhető legyen.

Tisztítószergyártók a klímaváltozás ellen - 1. rész

A fenntarthatósági törekvések egyik sarkalatos pontja a környezetbarát tisztítószerek megválasztása, éppen ezért a gyártókon is komoly a nyomás, milyen megoldások mellett teszik le a voksukat.

Zöld falak kívül-belül – természetes előnyök

Az épületek zöldítése kiemelt téma az ingatlanszektorban, ám érdemes ezt a kérdést szó szerint értelmezve is megvizsgálni. Ugyanis számos érv szól amellett, hogy kívül-belül növények borítsák a falakat. Az fmbusiness.hu összeállítása.