FbPixel
2022 október 06.

AMH cikkjei

AMH
38 cikk

A fenntartható üzemeltetés hosszú távú ingatlanpiaci befektetés

A CBRE kutatása szerint, a zöld irodák kihasználtsága és bérleti díja is magasabb, az üzleti döntési stratégiák jelentős részében mégsem prioritás még a fenntarthatóság.

Fenntarthatósági konferencia – Döntéshozók a jövőálló versenyelőnyről

Ismét megrendezi fenntarthatósági konferenciáját a Portfolio. A szeptember 6-i online és offline (fővárosi) rendezvényen a zöld gazdaság úttörőinek példáin keresztül kapnak bepillantást a résztvevők a fenntartható vállalati működésbe.

Egyre fontosabb szempont a megfelelő munkahelyi élmény

A járvány egyik hozadéka volt felgyorsult a digitalizáció is, aminek középpontjában többnyire a megváltozott munkakörülmények támogatása és a minél biztonságosabb környezet megteremtése áll. Időközben olyan megoldások, alkalmazások is utat törtek maguknak, amelyek elsősorban a munkavállalói és látogatói élményt helyezik középpontba. Ilyen például a Spica Technologies

Mit figyelnek a döntéshozók, amikor takarító céget keresnek?

A legtöbb cégtulajdonos tisztában van a takarítócégek munkájának fontosságával, ezért is keresnek profikat. A kiválasztás során elérhető alapinformációk alapján gyakran érzik azonban úgy, hogy minden FM szolgáltató ugyanazt kínálja. Hogy kitűnhessünk a tömegből, nem árt tudni, a döntéshozók milyen konkrétumokat tartanak fontosnak!  

Így számoljuk fel az irodai energiavámpírokat

Számos energiavámpírt, vagyis nem túl energiahatékony berendezést találunk a munkahelyeken. Az energiaköltségek csökkentése talán sosem volt még annyira égető téma, mint manapság, éppen ezért érdemes számba vennie a facility managereknek is, mit tehetnek a gazdaságos működés érdekében.

Védelem a vírusok ellen – a falakon is

A létesítményüzemeltetőknek rengeteg szempontot kell figyelembe venniük az egészséges és biztonságos munkakörnyezet kialakításakor – de vajon gondolnak a falakra is?

Energiahatékony építés, felújítás? Tervezzünk függönyfalakkal!

A magasépületek elterjedésével a függönyfalak alkalmazása is gyakoribbá vált, amiben több szempontból is sok lehetőség rejlik. Az ezekbe a szerkezetekbe beépített technológia folyamatosan fejlődik, ennek köszönhetően pedig az épületek energiahatékonysága is javulhat.

Hungarocell Zöld Program: a hazai építőipar első körforgásos gazdálkodási rendszere

Az Európai Bizottság felmérése szerint az EU területén évi 600 millió tonna hulladék termelődik, amelynek a 34,7%-a az építőiparhoz köthető. Éppen ezért égető kérdés a körforgásos gazdálkodás szorgalmazása, amiben most a Masterplast mutatott követendő példát az iparág szereplőiének.

Globális feszültségek, klímaváltozás, digitalizáció – fontos kérdések a Portfolio élménykonferenciáján

A Portfolio nyárindító Property X élménykonferenciáján a magyar gazdaság és az ingatlanpiac helyzete került terítékre az aktuális események fényében. Szó esett az egyre növekvő globális feszültségekről, a klímaváltozás ellen tett erőfeszítésekről és a digitalizáció helyzetéről a hazai ingatlanpiacon.

Szlovákiában nem enyhítenék az energiafelhasználásra vonatkozó előírásokat

Bár a szlovák közlekedési és építésügyi minisztérium javasolta az előírások enyhítését az épületek energiahatékonyságával kapcsolatban, az Épületek a Jövőért szervezet (Buildings for the Future, BPB) nem támogatja a lazítást - tudta meg az fmbusiness.hu facility management portál. Az egyesület ugyanis úgy véli, a szakemberek készen