FbPixel
2024 február 24.
Külföld

Tavaly 8,2 százalékkal csökkent a globális chipeladás

Tavaly 8,2 százalékkal csökkent a globális chipeladás

2023-ban csökkent a globális chipeladás, miután 2022-ben még rekordszintű volt - tudta meg az fmbusiness.hu.

 

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapjára felkerült adatok szerint a félvezetőipar globális értékesítése tavaly 8,2 százalékkal, 526,8 milliárd dollárra esett az egy évvel korábbi, rekordszintű 574,1 milliárd dollárról.

„A félvezetők globális értékesítése 2023 elején lassú volt, de az év második felében erőteljesen fellendült, és 2024-re kétszámjegyű piaci növekedést prognosztizálnak ” – mondta John Neuffer, a SIA elnök-vezérigazgatója, hozzátette, hogy „mivel a chipek számtalan olyan termékben játszanak nagyobb és fontosabb szerepet, amelyektől függ a világ, a félvezetőpiac hosszú távú kilátásai rendkívül erősek".

Európában nőtt a chipeladás, máshol csökkent

A SIA az idei évre 13,1 százalékos növekedést vár. Tavaly csak Európában nőtt a chipeladás, 4 százalékos bővülést jegyeztek fel. A félvezetők értékesítése Észak- és Dél-Amerikában 5,2 százalékkal, Kínában 14 százalékkal, Japánban 3,1 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban és másutt 10,1 százalékkal csökkent.

Forrás: Semiconductor Industry Association, MTI

fmbusiness.hu
394 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.