FbPixel
Ingatlan

Budapesti hotel- és irodafejlesztések 2021-ben

Budapesti hotel- és irodafejlesztések 2021-ben

2020 nem az irodák és a hotelek telítettségéről szólt, …de legalább lehetett „zavartalanul” fejleszteni, építkezni. Ennek pedig 2021-ben látható eredménye lesz. Vannak idei átadások bőven a csőben – foglalta össze a helyzetet a portfolio.hu.

A Portfolio cikke szerint 2021 a logisztikai fejlesztések éve lesz, várhatóan 220 ezer négyzetméterre, közel 10 százalékkal bővülhet a piac. Nézzük a legfontosabbakat.

Budapesti irodafejlesztések

Nemcsak lakás, de komolyabb irodafejlesztések is vannak idei átadással a csőben. A már fent említett BudaPart projektben a lakások mellett irodaházak is épülnek, melyek közül a közel 20 ezer négyzetméteres Budapart City-nek várható idén az átadása. Ettől nem messze, szintén a XI. kerültben adhatják át idén az ugyancsak 20 ezer négyzetméteres Office Garden IV. ütemét is. A WING fejlesztésében a Telekom székház mellett épülő 42 ezer négyzetméteres Liberty irodaházat is 2021-ben adhatják át, miközben az Atenor Aréna Business Campusában is javában folyik az építkezés, akárcsak a szintén idénre tervezett 15,5 ezer négyzetméteres Atenor Roseville irodaházban. Ezek mellett a Futureal Budapest One következő ütemének is jól halad az építése – számol be a fejlesztésekről portfolio.hu.

Budapesti hotelfejlesztések

A korábban indított szállodafejlesztések egy része idén készülhet el, így a járvány utáni időszakban még nagyobb kínálat várhatja majd a hazai és a külföldi vendégeket.

A portfolio.hu a BDO összesítésére hivatkozva írja, hogy az ötcsillagos kategóriában idén készülhet el a 71 szobás Radisson Collection Basilica, a 67 szobás Rácz Hotel & Spa és 49 szobával az Aria Hotel bővítése. Emellett a négycsillagos és a háromcsillagos kategóriában is akad és zajlik bőven fejlesztés.

Hibrid hotel kategóriában is akad szállodafejlesztés. Például a 217 szobás B+B Hotel, valamint egyelőre besorolás nélküli a 100 szobás Chocolate Hotel és a 84 szobás Arkia szálloda.  

Amennyiben miden a tervek szerint halad, akkor több mint 2000 szobával bővülhet 2021-ben Budapest hotelkapacitása.

Forrás: Portfolio, fotó: BudaPart

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.