FbPixel
2024 április 19.
Magyarország

Páratlan logisztika: Kemecsi Lajos kapta az idei MúzeumCafé Díjat

Páratlan logisztika: Kemecsi Lajos kapta az idei MúzeumCafé Díjat

A Néprajzi Múzeum költöztetésének és megnyitásának példaértékű lebonyolításáért Kemecsi Lajos, az intézmény főigazgatója vehette át az idei MúzeumCafé Díjat - tudta meg az fmbusiness.hu.

A 2011-ben alapított MúzeumCafé Díjjal a magyar múzeumi szakmából minden évben olyan szakember munkáját ismerik el, aki a lap szellemiségével összhangban előremutató, új- és korszerű szemlélettel alkotott a maga szakterületén. A döntésben a szerkesztőség munkáját a szerkesztőbizottság (Csorba Csilla művészettörténész, a Petőfi Irodalmi Múzeum nyugalmazott főigazgatója, Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, György Péter esztéta, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének egyetemi tanára, Martos Gábor esztéta, művészeti író és Rockenbauer Zoltán művészettörténész) segítette.

A gyűjteményi költözés lebonyolításának megszervezése a magyar mércével páratlan, nemzetközi összehasonlításban is kuriózumnak tekinthető logisztikai teljesítmény volt

A Néprajzi Múzeum több százezer darabos gyűjteményét az intézménynek korábban otthont adó Kossuth téri épületéből Kemecsi Lajos irányításával rövid idő alatt és szinte sérülésmentesen költöztették át a múzeum szakemberei az új raktárközpontba, valamint a múzeum új, a Városligetben felépült épületébe, ahol egyidejűleg új, korszerű szemlétű időszaki kiállításokat is létrehoztak.

A díjátadón elhangzott laudációban kiemelték, hogy a gyűjteményi költözés lebonyolításának megszervezése a magyar mércével páratlan, nemzetközi összehasonlításban is kuriózumnak tekinthető logisztikai teljesítmény volt. Mindez csak úgy sikerülhetett, hogy a Néprajzi Múzeum aktív állományánál jóval többen közreműködtek, jóval több ember együttműködését kellett megoldani, párhuzamosan különböző helyszíneken, így a korábbi múzeumépületben, több külső raktárban, egy irodaházban és az új raktározási központban – olvasható a neprajz.hu oldalon.

Forrás, fotó: neprajz.hu

fmbusiness.hu
415 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.