FbPixel
Ingatlan

Kastély egy nagyobb családi ház áráért?

Kastély egy nagyobb családi ház áráért?

Álmodozók és befektetők paradicsoma: eladó a történelmi Barkóczy-kastély - tudta meg az fmbusiness.hu. A Mátra szívében elhelyezkedő Barkóczy-kastély nem csupán egy ingatlan, hanem egy történelmi emlék, ami egy nagyobb családi ház áráért várja új tulajdonosát.

A Barkóczy-kastély gazdag történelmi múlttal rendelkezik. Az épületet az 1890-es években Barkóczy báró építette, és azóta számos funkciót töltött be. Az impozáns 800 négyzetméteres épület és a hozzá tartozó több mint 10.000 négyzetméteres ősfás birtok számos történelmi esemény tanúja volt, ma pedig meghitt esküvői szertartások és fotózások kedvelt helyszíne. Jelenlegi tulajdonosai (Kozma Klaudia és férje Szabolcs) négy évvel ezelőtt gondos felújításba kezdtek, hogy visszaadják eredeti fényét.

kastely-egy-csaladihaz-araert-fmbusinesshu-ingatlan-hirek

„Természetközeli, rendezvény- és esküvői helyszínhez, illetve fotózáshoz ideális romkastélyt kerestünk, és azonnal beleszerettünk a főútról nyíló impozáns bejáratba és a gyönyörű környezetbe. A kastély körül található, állattartásra alkalmas tanya is vonzó volt a számunkra. Az épület különleges elemei, mint a kastély oldalán található dísztéglákba vésett nevek és a gyermekotthon egyéb emlékei továbberősítették a hely varázsát” – tudta meg az fmbusiness.hu Kozma Klaudia, a Barkóczy kastély egyik tulajdonosától.

A falak leverésekor a 20. század közepén befalazott, eredeti ajtónyílás és egy alagút is előkerült

„A felújítás során, a környékbeli mesterekkel szorosan együttműködve, igyekeztünk megőrizni az eredeti elemeket, mint például a tetőgerendákat, illetve a vakolat egyes részeit, a bálteremben több évtizeddel ezelőtt lefektetett lenyűgöző padlózatot és egyes emeleti szobákban található 19. századi faparkettát, illetve kandallót. A falak leverésekor a 20. század közepén befalazott, eredeti ajtónyílásokat és egy alagutat is felfedeztünk, utóbbit még nem sikerült teljesen feltárni. Az épület hangulata így egészen különleges maradt és a jelenlegi állapotában azonnal hasznosítható” – teszi hozzá Klaudia férje, Szabolcs, a nem mindennapi méretekkel rendelkező ingatlan másik tulajdonosa.

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.