FbPixel

#esg

Zöldülő bukaresti irodapiac

2021-ben eddig mintegy 189 000 négyzetméternyi irodaterület adtak bérbe Bukarestben.  A bérlők 70%-a már zöld minősítéssel rendelkező épületekbe költöztette irodáját.

Fenntartható építőipar – Megosztó ESG szempontok

Az Építőipar 2022 konferencián is központi téma volt a fenntarthatóság. Szó esett a körforgásos szemlélet jelentőségéről, ahogyan az ESG szempontok érvényesítésének nehézségeiről és lehetőségeiről is.

Adatokra épül a jövedelmező fenntarthatóság

A hatékony létesítményüzemeltetés alapja az adatok folyamatos gyűjtése és elemzése. Különösen igaz ez a korszerűsítési projektek kapcsán, ahol elsődleges cél nyereségessé és fenntarthatóvá tenni a beruházásokat.

A kis beruházások és gyors megoldások ideje lejárt

Az elmúlt évek kiemelt témájává vált az ESG - környezetvédelmi és fenntarthatósági - szempontok fontossága az FM-szakmában is. A New Work szervezésében tartott szakmai panelbeszélgetésen a szakértők is egyetértettek: az ESG az irodabérlés megkerülhetetlen eleme lesz.

Néhány környezetbarát megoldástól még nem lesz fenntartható egy épület

A fenntarthatóság nagyon felkapott téma a létesítményüzemeltetés területén is, ám fenntartható szempontoknak megfelelni nem is olyan egyszerű, mint azt korábban sokan gondolták. Nem elegendő zöldnek lenni, ügyelni kell az emberek egészségére és a rugalmasságra is.

Növekszik az ESG-tudatosság

Az fmbusiness.hu szúrta ki, hogy a CBRE egy olyan átfogó, több területet is érintő friss kutatást készített, amelyből számos olyan tendencia kiszűrhető, amely a jövőben nagy hatással lehet az épített környezetre. A felmérés során világszerte több mint 20 000 különböző életkorú résztvevőt kérdeztek meg lakhatás,

Az ESG és az épületüzemeltetés, ingatlanberuházás

Az ESG szempontok figyelembevétele nélkül ma már elképzelhetetlen az ingatlanberuházás vagy üzemeltetés. Többek között ez is kiemelt téma volt az AmCham Workspace and Facilities Management Committee idei első ülésén.

Fenntarthatóság: nincs más alternatíva (videó)

Az FM Business főszerkesztője a Mind Mate Inspiration (MMI) felkérésére kerekasztalbeszélgetést tervezett a Fenntartható Percek keretében, Körforgásos CSR témában. A fenntartható jövőről, a körforgásos gazdaságról, a szemléletformálásról, a vállalati iránymutatásról, a megújuló termelésről, valamint a már megvalósult jó példákról szóló videó megtekinthető az fmbusiness.hu oldalán.

Komoly kínálat volt a létesítménygazdák szakmai reggelijén

Új tagok köszöntése és ESG előadások a májusi létesítménygazdálkodási reggelin. Az fmbusiness.hu gyors összefoglalója – előadói prezentációkkal - a LEO eseményéről.

Fenntartható toronyházat épít az MBH Bank

Új, fenntartható székházat (toronyházat) épít az MBH Bank Budapest XIII. kerületében - szúrta ki az MBH oldalán közzétett hírt az fmbusiness.hu. A több toronyból álló épületegyüttes a tervek szerint 2026 elejére épülhet fel.