FbPixel

#AI

Mesterséges intelligenciát is alkalmazó UV-C fertőtlenítő robotot fejlesztett a B+N

Elkészült a hazai fejlesztésű, mesterséges intelligenciát is alkalmazó UV-C fertőtlenítő robot prototípusa, a szükséges tesztek után még idén elindulhat a gyártás. A Budapesten megvalósuló fejlesztés iránt már külföldről is érdeklődnek - tudta meg az fmbusiness.hu a robotot fejlesztő B+N Referencia Zrt.-től. 

Hatalmas változásokat hozhat a mesterséges intelligencia

FM Business – mesterséges intelligencia (AI). Minden területen hatalmas változásokat hozhat a mesterséges intelligencia (AI), amelyet már a távközlésben, iparban, energetikában és a mezőgazdaságban is használnak, alkalmazása évi 1,4 százalékponttal járulhat hozzá a növekedéshez világszinten - mondta a gazdaságfejlesztési miniszter egy AI-rendezvényen.

Az ESSCA nem mint veszélyre, hanem mint lehetőségre tekint a mesterséges intelligenciára

FM Business – MI/AI, mesterséges intelligencia. Beépíti a mesterséges intelligenciát az oktatásba az ESSCA üzleti egyetem.

Világkormányzati Csúcstalálkozó 2024: 200 millió dolláros alap fejlődő országok innovációjára

Az Egyesült Arab Emírségek Fejlett Technológiák Kutatótanácsa (ATRC) globális technológiai kutatás-fejlesztési platformot mutat be a 2024-es Világkormányzati Csúcstalálkozón (WGS): 200 millió dolláros alapot különít el a fejlődő országok innovációjának felgyorsítására – tudta meg egy közleményből az fmbusiness.hu.

Mesterséges intelligencia a turizmusban

Az új technológia a szállodák kedvence lehet? Már több mint 180 szálloda és vendéglátási egység várja a projektindulást - tudta meg az fmbusiness.hu.

Mesterséges intelligencia alapú éttermi asszisztenst fejlesztettek magyar fiatalok

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja. Az alapítók az fmbusiness.hu-nak is elmesélték a történetüket.

AI az ingatlanüzemeltetésben

A mesterséges intelligencia alkalmazásának számtalan módja lehet a facility management területén is, azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni ma még a technológia jelentette kockázatokat.