FbPixel

#

Jelentős mértékben fejlődött a terminálok tisztasága a budapesti reptéren

Jelentős mértékben javult a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér értékelése az utasok körében 2019 első félévében, derült ki a Budapest Airporttól független nemzetközi utaselégedettségi felmérésből (ASQ), amelynek keretében az utasok 36 különböző szempont alapján értékelik az őket leginkább érintő repülőtéri szolgáltatásokat – írta a bud.hu. A B+N Referencia Zrt.

Ez lesz Budapest jellegzetes toronyháza helyén

A Váci út és Dózsa György út sarkán sokáig egy a Hofer Miklós által tervezett ikonikus irodaház állt. Az idősebb generáció tudja: ez volt a Fővárosi Vízművek toronyháza. A hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején épült toronyházat lebontották, helyén a H2Offices épül - az fmbusiness.hu

6 tipp a létesítményüzemeltetőknek: így győzd meg a felsővezetést

A létesítményüzemeltetők pontosan tudják, mire lenne szükség egy jól működő épület fenntartásához, a döntéshozókat sok esetben mégis nehéz meggyőzni az erőforrás biztosításáról. Összeszedtünk 6 szempontot, hogy segítsünk az érdekérvényesítésben.

Nagy levegő, és irány az iroda!

Ahogy újra megtelnek az irodák, felértékelődik az épületekben tartózkodók egészsége és biztonsága. Minden a megfelelő levegőminőséggel kezdődik.

Íme a 2020-as Média Építészeti Díjak

Egy üllői családi házzal a Konkrét Stúdió csapata a legjobb épület kategóriában, míg Szántó Hunor Albert  Táj-Restaurációs Központja a legjobb terv kategóriában nyerte el a 2020-as Média Építészeti Díját.

Professzionális „utánpótlásnevelés” – utódlás az FM szakmában 1.

A fluktuáció állandó jelenség, és egy kolléga távozása szinte sosem jön jókor. A létesítményüzemeltetésben számos olyan terület van, ahol megengedhetetlen a fennakadás, ezért az FM szakembereknek mindig készen kell állniuk az utódlás megszervezésével.

Nincs A kategóriás épület zöld minősítés nélkül

Ha egy irodaépület lépést akar tartani az aktuális trendekkel és elvárásokkal, az üzemeltetőknek nincs könnyű dolguk, és ez számos többletköltséggel is jár. Nincs azonban a bérlők igényeit kiszolgáló A kategóriás épület zöld minősítés nélkül.

Legyen természetes a megfelelő fényerő!

Az új irodaházak esetében már a tervezőasztalon megoldott, hogy minél több természetes fény jusson a munkaterekbe. De mi a helyzet a régebbi épületekkel? Adott keretek között hogyan lehet jól és költséghatékonyan kihasználni a természetes fényt?

Szélből nyert hőenergia – környezetbarát energiaszolgáltatás Bécsben

A híres osztrák építész-művész, Friedensreich Hundertwasser szellemiségéhez igazodik a bécsi energiaszolgáltató, a Wien Energie legújabb Power-To-Heat létesítménye.

Big Data - a megoldás az adatokban rejlik

Az óriási és gyorsan változó adatmennyiség egy vállalat minden területén kihívást jelent. A big data ezeknek az adatoknak a kielemzését és feldolgozását jelenti, és rendkívül pozitív hatással lehet a létesítménykezelési folyamatokra is.