FbPixel
Épületüzemeltetés

Új Ipari Park Balatonfüreden

Új Ipari Park Balatonfüreden

FM Business – Ipari park létesítményüzemeltetés, Balatonfüred. A balatonfüredi ipari park az egykori szeméttelep helyén, az Aszófői út mentén egy tizennégy hektáros területen kapott helyet. A beruházás részeként elkészült egy hétszáz négyzetméteres csarnoképület, amelyben raktárhelyiségek, öltözővel és mellékhelyiséggel ellátott szociális blokkok valamint irodák is találhatók – tudta meg az fmbusiness.hu.

A Széchenyi 2020 program keretében 1,135 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatásból valósult meg a fejlesztés – olvasható a balatonfured.hu oldalon.

Az új ipari park az egykori szeméttelep helyén, az Aszófői út mentén egy tizennégy hektáros területen található. A komplex fejlesztés több új épületet is magába foglal, ezekbe költözött például a Fürdő utcából a Probio Zrt. kertészeti és köztisztasági részlege, a teljes géppark, valamint itt parkolnak a hulladékszállító járművek is.

Az ipari park részben a városüzemeltetést, működtetést segíti

Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, épületek, parkolók készültek, fejlesztették az út- és villamos-hálózatot, megoldották a terület szennyvíz-elvezetését illetve ivóvíz-ellátását, ipari elkerülő utat építettek.

„Az ipari park létesítése egy fontos és hosszútávon fenntartható fejlesztés a városban, hiszen bevételt hoz. Remélem sok helyi vállalkozás megtalálja majd itt a számítását, jó úton haladnak az erre vonatkozó szerződések. A projekt részeként megépült elkerülő út pedig beváltotta a hozzá fűzött reményeket, mentesítette a teherforgalomtól a belvárost” –  fogalmazott Bóka István polgármester az átadó ünnepségen.

Kontrát Károly a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az ipari park részben a városüzemeltetést, működtetést segíti, ami egy fontos szempont.

„Lényeges, hogy Balatonfürednek a turizmus mellett legyen más bevételi forrása is, ezt a célt jól szolgálhatja az ipari park” – mondta Kontrát Károly.

Biomassza-kazán a balatonfüredi ipari parkban

A beruházás részeként elkészült egy hétszáz négyzetméteres csarnoképület, amelyben raktárhelyiségek, öltözővel és mellékhelyiséggel ellátott szociális blokkok valamint irodák is találhatók. Itt működik tovább minden, ami a köztisztasági, parkfenntartási feladatokkal kapcsolatos.

A járművek tisztítására egy nagy autómosót létesítettek, és van egy javító műhely is. Megépült egy háromszáz négyzetméteres tároló, amiben az igazgatási épület fűtését biztosító biomassza-kazán kapott helyet. Az épület raktározási funkciót is ellát, itt tárolják a téli síkosságmentesítéshez szükséges anyagokat – közölték a balatonfured.hu oldalon.

Az Aszófői úttól elkészült egy teljesen új becsatlakozó út

A létesítmény közműellátottságának biztosítása érdekében új hálózatokat építettek. Az ipari park messze esik a 71-es főút déli felén lévő szennyvízteleptől, így onnan új vezetékeket fektettek le, a kamionos telephelytől pedig egy új vízvezeték épült. A hulladéklerakóban lecserélték a régi, légvezetékes villamos hálótatot, és egy új transzformátor-állomás is épült. A meglévő nyomvonal felhasználásával az Aszófői úttól elkészült egy teljesen új becsatlakozó út, ami az iparterület beléptető rendszeréhez viszi a forgalmat. A területen belül két irányba további új úthálózat épült, és a projekt része még az az ötszáz méteres, korábban átadott ipari elkerülő út is, ami a Vázsonyi utat köti össze a Bajcsy-Zsilinszky utcával.

Fotó: balatonfured.hu

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.