FbPixel
Ingatlan

Használatbavételi engedélyt kapott a Bécsi úti RoseVille Irodaház

Használatbavételi engedélyt kapott a Bécsi úti RoseVille Irodaház

Megkapta a használatbavételi engedélyt az ATENOR által fejlesztett óbudai RoseVille Irodaház - közölte a belga ingatlanfejlesztő kedden az MTI-vel. Mint azt az fmbusiness.hu megtudta, a Bécsi úti irodaházban „zöld bérleti szerződések” születtek.

A beruházás értéke meghaladta a több tíz millió eurót, de a pontos összeget nem hozták nyilvánosságra.

Az ingatlan egy exkluzív, zöld, „A +” kategóriájú irodaház 15.000 m2 irodaterülettel Óbudán, Budapest legnagyobb presztízsű városrésze, a Rózsadomb szomszédságában. Négy emelettel, teraszokkal és mélygarázzsal rendelkezik.

Az egyedi és prémium kategóriás épület mögött egy hatalmas belső kert garantálja a békés légkört és a zöld környezetet; a tágas egybefüggő terek és a padlótól a mennyezetig érő ablakok elegendő helyet és hatalmas mennyiségű természetes fényt biztosítanak. Az épület idén júliusban kezdi meg működését.

Az irodaház bérlői között magyarországi és nemzetközi szereplők is vannak, akik főként IT és FMCG, illetve egészségügyi szektorban tevékenykednek. Már csaknem az épület 65-70 százalékát bérbe adták és továbbra is folyamatos az érdeklődés - írták a közleményben.

Zöld bérleti szerződés

A RoseVille a legmagasabb műszaki minőségben épült meg, ráadásul Magyarországon az ATENOR Budapesten az elsők között írt alá úgynevezett „zöld bérleti szerződéseket" a Bécsi úti projektben. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a fejlesztő szerződéses kötelezettséget vállal arra, hogy az épületben elhelyezett, fenntarthatóságot elősegítő berendezések (hőszivattyúk, napelemek) a bérleti szerződés egész futamideje alatt működni fognak.

RoseVille Bécsi úti irodaház, fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési hírek - facilitymanagement

Fejlesztési portfólió, Váci Greens, Aréna Business Campus, BakerStreet, Lake11 Home & Park

Magyarországon az ATENOR körülbelül 350 ezer négyzetméter, míg Európa-szerte több mint 1,3 millió négyzetméter fejlesztési portfólióval rendelkezik.

Az MTI érdeklődésére jelezték, hogy az ATENOR a hat épületből álló, 130 ezer négyzetmétert magába foglaló Váci Greens irodaházakról ismert Magyarországon, de ők építik a 72 ezer négyzetméteres Aréna Business Campust a Hungária körúton és a XI. kerületben jövőre adják át a BakerStreet első fázisát, amelyet az E.ON csaknem 100 százalékban bérel majd. Szintén 2024-ben adják át a lakóingatlanfejlesztésük első fázisát, az úgynevezett Lake11 Home & Parkot.

Forrás: MTI/roseville.hu

fmbusiness.hu
464 cikk

fmbusiness.hu Az fmbusiness.hu létesítményüzemeltetési portál.

Facility management hírek, érdekességek, innovációk és riportok az online térben. Az fmbusiness.hu üzemeltetője és hírügynöksége az Arany-Média Hírügynökség. A facility management hírportál főbb témái: épületüzemeltetés, létesítményüzemeltetés, ingatlan és irodaház hírek, építési és öko technológiák, külföldi és hazai szakmai érdekességek, újdonságok.