FbPixel

#fmbusiness.hu

Új elnököt választott a létesítménygazdálkodási szövetség

Tisztújító közgyűlésen új elnököt és elnökséget választott a Létesítménygazdálkodási és Épületüzemeltetési Szolgáltatók Országos Szövetsége (LEO FM). Az fmbusiness.hu rövid beszámolója a tisztújításról.

Tavaly csaknem 13 százalékkal nőtt a román építőipar termelése

Tavaly 12,9 százalékkal nőtt Romániában az építőipari termelés volumene a nyers adatok szerint az előző évhez mérten – közölte a román országos statisztikai intézet.

Moduláris épületek: új építészeti kategória született

Stratégiai együttműködést kötött a Masterplast és a KÉSZ Csoport. Az együttműködéssel új építészeti kategóriát hoznak létre. Moduláris épületeket. Az együttműködési szerződés aláírására stílszerűen az első, már megépült moduláris irodaépületben került sor.

Növekszik az ESG-tudatosság

Az fmbusiness.hu szúrta ki, hogy a CBRE egy olyan átfogó, több területet is érintő friss kutatást készített, amelyből számos olyan tendencia kiszűrhető, amely a jövőben nagy hatással lehet az épített környezetre. A felmérés során világszerte több mint 20 000 különböző életkorú résztvevőt kérdeztek meg lakhatás,

Az ESG és az épületüzemeltetés, ingatlanberuházás

Az ESG szempontok figyelembevétele nélkül ma már elképzelhetetlen az ingatlanberuházás vagy üzemeltetés. Többek között ez is kiemelt téma volt az AmCham Workspace and Facilities Management Committee idei első ülésén.

Ipari alpinisták figyelem: új trendek a létesítmények ablaktisztításában

A facility management szakma számos területén jelennek meg újabb és újabb technológiai vívmányok és trendek, és ez nincs másképp az ablaktisztítás esetében sem. Az elmúlt évtizedben rengeteg fejlődés történt az ablakok mosásában, a módszertől kezdve egészen a felhasznált anyagokig. De melyek azok a trendek, amelyekkel

Fenntartható működést tervez a 200 éves évfordulóra az MTA

A nyáron kezdődik, majd több ütemben folytatódik az MTA épületének felújítása. A tervek szerint az alapításának 200 éves évfordulójára készülő Magyar Tudományos Akadémia egy a mostaninál jóval nyitottabb, korszerűen felszerelt és fenntarthatóan működő épületben fogadhatja majd a tudomány iránt érdeklődőket és a tudományos közösség tagjait.

Komoly kínálat volt a létesítménygazdák szakmai reggelijén

Új tagok köszöntése és ESG előadások a májusi létesítménygazdálkodási reggelin. Az fmbusiness.hu gyors összefoglalója – előadói prezentációkkal - a LEO eseményéről.

Miket visznek haza a magyarok a szállodákból?

Papucs, tusfürdő, köntös és varrókészlet: ezeknek szinte mindig lába kél. De van, amit ott hagynak. Az fmbusiness.hu cikkéből az is kiderül, hogy mit felejtenek ott, valamint, hogy merre megy a szállodatermékek piaca.

Mesterséges intelligenciát is alkalmazó UV-C fertőtlenítő robotot fejlesztett a B+N

Elkészült a hazai fejlesztésű, mesterséges intelligenciát is alkalmazó UV-C fertőtlenítő robot prototípusa, a szükséges tesztek után még idén elindulhat a gyártás. A Budapesten megvalósuló fejlesztés iránt már külföldről is érdeklődnek - tudta meg az fmbusiness.hu a robotot fejlesztő B+N Referencia Zrt.-től.