FbPixel

#fmbusiness

Üzemeltetési és karbantartási trendek, amikre érdemes odafigyelni 2022-ben

A világjárvány által előidézett változtatások közül sok állandósult 2021-ben, fokozatosan átalakult, ahogyan az üzemeltetési és karbantartási (O&M) csapatok dolgoznak. Mutatjuk az idei év 5 trendjét!

Magyar FM-cég vásárolta fel Lengyelország egyik legnagyobb létesítményüzemeltető cégét

A B+N Referencia Zrt. felvásárolta a lengyel létesítményüzemeltető iparág egyik zászlóshajóját, az Inwemer cégcsoportot. A B+N a Közép-európai régió piacvezető FM szolgáltatója lett.

Green Building 2022: online konferencia a fenntartható építőiparról

Mi kell a változáshoz? Hogyan lehet a fenntarthatóságot üzleti lehetőséggé alakítani? Hogyan tervezi az Európai Bizottság támogatni mindezt? Ezekre és még sok más kérdésre keresik közösen a választ a Green Building 2022 online konferencia előadói és résztvevői.

6 tipp a hatékony karbantartáshoz

A karbantartásért felelős facility managerek egyik legfontosabb feladata a folyamatok megfelelő optimalizálása a minél hatékonyabb működéshez, hiszen egy alapvető berendezés rövid leállása is komoly fennakadásokhoz vezethet. Íme 6 tanács a karbantartások optimalizálásához!

Tisztítószergyártók a klímaváltozás ellen - 2. rész

A környezettudatos takarítás a tisztítószergyártókkal kezdődik. Szerencsére az ACI (American Cleaning Institute) felmérései ígéretesek: több nagy gyártó is komoly erőfeszítéseket tesz a környezetbarát tisztítószerek fenntartható előállítására.

Facility Manager vagy? Így optimalizáld a munkád!

Az elmúlt években számos kihívással kellett szembenéznie a cégeknek és az FM-szakmának. A jelenlegi gazdasági helyzetben alapvető elvárás a költségek minél hatékonyabb csökkentése mellett a karbonsemlegesség eléréséért tett erőfeszítések is kiemelt fontosságúvá váltak. A járványhelyzet is arra késztette az döntéshozókat, hogy átgondolják eddigi működésüket, ráadásul

A betonrepedések komoly kockázatot jelentenek - Mit tehet az FM?

A betonrepedésekhez vezető folyamat akár évekig is eltarthat, de aztán jellemzően gyorsuló ütemben romlik a helyzet. Ez az állapotromlás számos (élet)veszélyes helyzet okozója is lehet, éppen ezért az facility managereknek fokozottan ügyelniük kell a probléma mielőbbi felismerésére és kezelésére.

Elkészült a Dubaji Világkiállítás magyar pavilonja

Befejeződtek a kivitelezési munkálatok a Dubaji Világkiállításra (Expo 2020 Dubai) épített Magyar Pavilonban, így az épület már a hatósági ellenőrzésekre vár az átadás előtt.

Küszöbön az UV-fertőtlenítés robotizációja

A B+N Referencia Zrt. kutatás-fejlesztési részlegének innovációi segítségével hatékonyabbá tehető a kórházi fertőzések megelőzése, így jelentősen növelhető a betegbiztonság – derül ki Nagy Zsuzsanna higiéniai üzletág-igazgató és Dr. Ősz Ágnes biológus, tudományos főmunkatárs az IME – Interdiszciplináris Magyar Egészségügyi szaklap számra adott interjújából.

Nemzetközi Innovációs Díjatat kapott a Covid-19 Business Management&Operations Digital App

A Sodexo nyerte idén az IFMA (Nemzetközi Létesítményüzemeltetési Egyesület) Innovációs Díját egy olyan alkalmazás fejlesztéséért, amely nagyban hozzájárult az FM-szakma fejlődéséhez. Az applikáció gyors és hatékony válasz volt számos olyan problémára, amelyet a járvány vetett fel az ágazatban.